4CConsulting

Brand Engineering

Na 13 jaar en meer dan 500 projecten moest 4C Consulting vaststellen dat hun klanten eigenlijk niet goed wisten waar 4C Consulting voor stond. Door de groei van het bedrijf en de aangeboden activiteiten wist ook het gros van het personeel niet meer goed wat nu precies het ‘merkaanbod’ of ‘merkbelofte’ inhield.

Aanpak LivingBrand

Gezien de tijdsdruk heeft LivingBrand voor een heel pragmatische aanpak gekozen, die inhield dat met name het management via workshops & creatieve sessies een soort merk-audit heeft gedaan. Via een aantal brand management tools en technieken werd er een merk-canvas gedistilleerd met de gewenste merkpositionering en reason for belief. De merkpersoonlijkheid en –cultuur samen met de merkpositionering gaven uiteindelijk vorm aan de gewenste merkidentiteit. Als ‘finale test’ werden een aantal kwalitatieve diepte-interviews met klanten opgezet.
Als resultante van deze merkoefening werd er samen met het reclamebureau GREY een nieuw logo ontwikkeld en werd er tevens een nieuwe website gelanceerd. Via interactieve ontbijtsessies werden klanten en prospects getrakteerd op interessante presentaties en cases… alles in het licht van de nieuwe merkpositionering en gewenste merkrelatie. 4C Consulting kon zijn merkbelofte voortaan op een bierkaartje kwijt (dat trouwens ook zo gedrukt werd): “4C Consulting is gespecialiseerd in Customer Interaction Management. Wij helpen bedrijven om meer waarde te realiseren uit de interacties met hun klanten door het aanreiken van slimmere oplossingen in marketing, sales en customer service.”